Zamieszczone przez lu5asz
[O2FL] Pytanie o watolinę spod maski.
Zwiń
X
-
[O2FL] Pytanie o watolinę spod maski.
Witam,
mam drobny problem z tą watoliną która zamontowana jest w komorze silnika na ściance oddzielającej ją z kabiną. Otóż jakiś szczur lub inne zwierzątko mi ją chyba ponadgryzało i przestała się ona trzymać na swoich zatrzaskach, przez co zaczęła luźno fruwać pod maską pod wpływem napierającego powietrza przy większych prędkościach (120 km/h). Wpadała w takie wibracje i wydawała przy tym dźwięk podobny do tego, który słyszy się gdy najedziemy oponą na białą linie (tarkę) na autostradzie. Byłem zmuszony odciąć spory luźny kawałek tej watoliny i teraz mogę jechać z każdą prędkością bez tego brzęczenia. Zastanawiam się jednak jak i czym uzupełnić brakujący materiał. Pytanie w związku z tym, czy można kupić taką otulinę i czy to się jakoś da założyć bez rozłączania wszystkich przewodów które przez tą ściankę wchodzą do kabiny?
P.S. Sorry za temat posta, ale nie chciałem tego nazywać matą wygłuszającą bo wszyscy by mi radzili naklejanie jakichś mat z allegro a nie o takie mi chodzi.
-
-
lesstar, tylko nówka sztuka
nie ma sensu rzeźbić w gówniekliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
lesstar, zrób zdjęcie, bo ja byłem przekonany, że chodzi o ten element maty który można jeszcze wymienić...
chyba, że chodzi o ten o którym napisał pejokliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Komentarz
-
-
lesstar, jutro podam Ci numer oem bo wiem o który element Ci chodzi
sprawdzę też cenękliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Komentarz
-
-
lesstar, Mam tak samo jak u Ciebie, przyłapałem to taśmą dwustronną i już nie wisi to tak bez sensu :PStara Czarnulka O2 RS - Sprzedana i szusuje po Słowacji.
Nowa Czarnulka O3 RS
Sprzedam - Kabelek VCDS PL 11.11 - PRIV
Komentarz
-
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Komentarz
-
-
LUKI, No o to chodzi o toStara Czarnulka O2 RS - Sprzedana i szusuje po Słowacji.
Nowa Czarnulka O3 RS
Komentarz
-
-
Oczywiście że o to. Wiecie jak ja się zdziwiłem jak te farfocle potrafią fruwać po maską przy 120 km/h i jaki dźwięk wydawać? Wystraszyłem się bo myślałem że mi się koła poluzowały i wpadły w jakieś wibracje.
No ale pewnie mi powiecie, że nie tylko ja mam poobgryzane i możliwe że to nie szczury tylko samo się tak zniszczyło i że nie trzeba tego naprawiać, mam rację?
Komentarz
-
-
lesstar, do wymiany i tyle
gryzonie zrobiły swojekliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Komentarz
-
-
lesstar, U mnie to się tylko oderwało od tego mocowania ale pogryzione nie jest :diabelski_usmiech więc taśma dwustronna załatwiła sprawę. Ale jak masy to aż tak pogryzione to tylko wymiana.Stara Czarnulka O2 RS - Sprzedana i szusuje po Słowacji.
Nowa Czarnulka O3 RS
Komentarz
-
Komentarz